Ο πολλαπλώς και κατά κράτος ηττημένος εντός έδρας, Λ. Αυγενάκης

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στο Ηράκλειο απέδειξαν ότι οι επιλογές του τοπικού βουλευτή της ΝΔ και γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λευτέρη Αυγενάκη, ήταν απλά ένα φιάσκο. Στο ίδιο του το “σπίτι”, ο κ. Αυγενάκης τα έκανε μπάχαλο, χειριζόμενος αποκλειστικά ο ίδιος τις υποθέσεις προσώπων.

Το βατερλό του φυσικά ήταν ο ίδιος ο δήμος Ηρακλείου. Οι πολίτες καταδίκασαν και τιμώρησαν τις αλαζονικές συμπεριφορές του, που συνοψίζονται στη γνωστή αμετροεπή απειλή του “θα τελειώσω τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό”, που εκστομίστηκε με αφορμή την υπόθεση του χειρισμού της δημοτικής αρχής στο προσφυγικό.

Συγκρούστηκε και στη συνέχεια με την επανεκλεγείσα δημοτική αρχή Ηρακλείου, ο γραμματέας. Στην υπόθεση, για παράδειγμα, της ονοματοθεσίας “Κωνσταντίνου Μητσοτάκη”, όταν εκείνος και η ελεγχόμενη από τον ίδιο ΝΟΔΕ, ήθελαν μετονομασία της λεωφόρου Κνωσού υπέρ του επιτίμου.

Έφτασε στο αποκορύφωμα των υπονομευτικών του κινήσεων όταν οδήγησε την εκλογική (ή κάπως έτσι) επιτροπή της ΝΟΔΕ να απορρίψει ως αποτυχόντα τον κ. Λαμπρινό, τον μόνο υποψήφιο που από το 1975 στήριξε η ΝΔ και εξελέγη δήμαρχος στο Ηράκλειο! Αφού είχε “αποσύρει” τους ελεγχόμενους από τον ίδιο δημοτικούς του συμβούλους.

Και μετά από παλινωδίες, κι αφού έβαλε απέναντί του όλα τα άλλα στελέχη της ΝΔ, με πρώτους τους Μανώλη Κεφαλογιάννη και Γρηγόρη Πασπάτη, έφτασε στην απίθανη επιλογή του Γιάννη Κουράκη, “προαιώνιου εχθρού” για τη ΝΔ, ως υποψηφίου δημάρχου. Και χθες είδε αυτή του την επιλογή να την τιμωρεί το Ηράκλειο.

Ξεκάθαρη ήττα, βατερλό, εντός έδρας, δηλαδή!

Αναλόγως ηττημένος είναι και σε σειρά άλλων επιλογών του. Στο Μαλεβίζι συμμάχησε με τον μέχρι τώρα δήμαρχο, που έκανε τελετές “αγιοποίησης” του Κων. Μητσοτάκη, και έχασε πανηγυρικά. Το ίδιο στη Χερσόνησο αλλά και σε άλλες περιοχές.

Στα Χανιά έχασε η επιλογή του, στο Ρέθυμνο το ίδιο. Και αλλού, παντού…

Είναι αυτό που λέμε, να έχει “πολιτική εφυία και οξυδέρκεια” και να τα κάνεις μπάχαλο, εξαιτίας των αλαζονικών συμπεριφορών και προσωπικών επιλογών…

Candiot

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί